Pinnebrød med sanket godt på bålet

Pinnebrød er godt på bålet, året rundt!

Stek pinnebrød! Finn deg en fin og passende lang pinne og spikk eventuelt av litt av barken. Så ruller du deigen i en tynn, tynn pølse og surrer rundt pinnen før du steker pinnebrødet over bålet. Pølsa må være tynn, ellers blir brødet ikke stekt inni! Oppskrift får du her.

5 dl mel (gjerne 1/3 grovt)

1/4 pose gjær

1 ts sukker

0,5 ts salt

2 dl vann

2 håndfuller nesler, skvallerkål eller annet bladgrønt. Evt. litt oppsmuldret tørket sopp, hakket granbar eller det du måtte ha for hånden.

Dersom deigen har fått heve litt før du går gjør det egentlig ingenting om det er kaldt ute. Den vil uansett heve seg når den blir stekt over varmen fra bålet..

 

 

Om du heller vil bruke bakepulver kan du bruke denne oppskriften:

4 dl hvetemel,

0,5 ts salt,

2 ts sukker –

1 ts bakepulver

5 ss nøytral olje

ca 1,5 dl vann

Sankeråvarer som i oppskriften over. Om du ikke har fryseren full kan du bare ta litt granbar eller noen einerbær, etter hva du finner!

 

Alle foto: Andrea Aa. Shaw