Grønne klappekaker

Årstid: Vår, Sommer og Høst

Materiell: Oppskrift

Aldersgruppe: Voksne, VGS, Barnehage, 8. - 10. trinn, 5. - 7. trinn og 1. - 4. trinn

Landskapstype: Skog, Nærmiljø og Kyst/Strand

Tema: Nyttevekster

Kompetansenivå: Grunnkunnskap nyttevekster

Skriv ut

Beskrivelse

Ingredienser:
5 dl mel
1⁄2 pose gjær (25 g)
1 ts salt
1 ss olje
2 dl lunkent vann

2-3 dl (noen gode håndfuller) brennesle, groblad, engsyre eller andre spiselige ville vekster.

Slik gjør du:
1. Bland sammen det tørre. Rør og kna inn olje og vann. Deigen skal bare akkurat henge sammen
2. Ha deigen i en boks eller pose
3. Sank inn det grønne på vei til bålplassen. Hakk, klipp eller riv det opp når du er fremme, og kna det inn i deigen
4. Ta en bit deig. Klapp og klem den så flat du kan og legg den i en panne med litt olje.
5. Stek på begge sider. Når brødet lager en «hul» lyd når du dunker på det er det er det ferdig.
6. Spis med smør og pålegg og kos deg!

Oppskrift på grønne klappekaker – pdf